Uit de oude doos.

Deze foto kreeg ik opgestuurd door Bert, een schitterende vlagzalm met een Pezon & Michel splitcane hengel, klassieker kan het haast niet.

Maar het mooiste komt nog, deze vis is gevangen de Keersop, een zijbeek van de Dommel bij Valkenswaard, in de jaren ’70/’80 was een heel enthousiast groepje bezig met het uitzetten van forel en vlagzalm op die beek, onder de bezielende leiding van Henk Loos. Dat dit een succesvol project was blijkt wel uit deze foto. Enkele jaren later was er een noodweer daar en gooide een overstort van het riool ongezuiverd rioolwater de beek in, einde verhaal….

Ook in de Achterhoek was een clubje bezig en ook daar best succesvol, zo zie je maar dat met wat goede wil er ook in Nederland mooie dingen zijn te creëren. Op dit moment loopt er een project bij het Lauwersmeer en de toevoerbeken om er zeeforel uit te zetten. waar de Brabantse beken en in de Achterhoek puur op basis van enthousiasme van vrijwilligers gedaan werden, wordt in Groningen dit op een professionele manier gedaan. hopelijk gaat hier wel alles goed en gaan de Nederlandse vliegvisserij weer stappen vooruit maken!