the Hunter

IMG_1817-1

Net de blank schoongemaakt van het prototype van “the Hunter”, mijn nieuwste creatie. Een mooi stukje tonkin opgezocht en dan begint het proces van splijten, richten, schaven en lijmen. Ook nu weer is de blank gelijmd met de donkere recorcinol lijm, een betere lijm is er niet, maar die donkere lijmnaden!

Inmiddels heb ik wel al enkele hengels gelijmd met een lijm die wel helder is, en volgens het technisch voorschrift bijna gelijkwaardig moet zijn aan de recorcinol lijm, we gaan het meemaken. De verkrijgbaarheid van de recorcinol lijm staat onder druk, dus ik wil niet maar ik moet wel overstappen.

Het prototype van “the Hunter” is voor mezelf en ga ik zo uitvoeren dat het lijkt of de hengel al jaren oud is en een mooi patina heeft, op de Flyfair kunt u deze hengel zien en mag er ook wel even mee werpen, natuurlijk met een kunstzijden lijn van Terenzio. Overigens is “the Hunter” een 7,3 voeter voor een # 4-5 lijn, kort genoeg voor begroeide stukken, lang genoeg om de lijn goed te kunnen sturen en krachtig genoeg om een grote regenboog te kunnen drillen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *