Ombre

 

lissendorf-045-1

De Fransen noemen hem “Ombre”, de Engelsen “Lady of the stream”, maar voor mij is de vlagzalm gewoon één van de mooiste vissen om met een vliegenhengel te belagen. Vooral met de herfstvisserij met laag, helder water en kieskeurige vlagzalm moet dan alles kloppen om dan toch wat te kunnen vangen. Kleine vliegjes op haak 18 of 20, dunne leaderpunten van 10- of 8/100 mm en bovenal een hengeltje wat een perfecte presentatie kan geven, anders zakt de vlagzalm na inspectie van de vlieg weer terug naar de bodem, een gefrustreerde visser achterlatend.

Voor deze specifieke visserij is er nu de “Ombre”, een 6,9 voeter voor een # 2/3 lijn. Omdat deze hengel uitermate geschikt is om de ultra lichte visserij te kunnen beoefenen heb ik de “Flyweight” uit de lijst gehaald, op verzoek kan ik er nog altijd één maken.

De “Ombre” heeft net wat meer lengte om in de dril wat te kunnen sturen en ook om de lijn beter te kunnen menden, zo kunt u goed gewapend deze mooie maar moeilijke visserij beoefenen, natuurlijk kunt u er ook in zo’n mooi polderslootje mee op de ruisvoorn, ook zo’n schitterende visserij, de ruisvoorn is eigenlijk “onze” vlagzalm. Weet u nog zo’n mooi slootje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *