Nog even wachten…

Februari is zo’n halfbakken maand, soms ruik je in de verte de lente al, soms ben je ’s morgens druk in de weer met de sneeuwschuiver. Maar hoe dan ook komt de 15e Maart dichterbij en dan gaat het seizoen in de Eifel weer open.

Ik kijk daar altijd heel ongeduldig naar uit en sta dan te popelen om de reis zuidwaarts weer te maken. Meestal met weer een nieuw hengeltje in de koker om die dan ten doop te houden, altijd een mooi moment.

Het is hard werken in de werkplaats op dit moment en als je dan weer een paar hengels weg kan sturen is dat voor mij altijd weer een mooi gebeuren. je weet dan dat er bij iemand thuis voorzichtig de koker wordt geopend en de hengel uit het foedraal gehaald.

Op de foto zie je 3 hengels van het type “Flea”, een dapper kereltje van 6,3 ft. voor een #4 lijn. Echt een maatje als je op begroeid water aan de slag gaat, dit hengeltje maakt dat je daar toch prima kunt vissen en de vlieg zeer exact kun serveren. Drie nieuwe eigenaren gaan dit meemaken, Petri Heil, ook voor u.