Lijmen van blanks

Op dit moment ben ik weer volop aan het splijten, schaven en lijmen van blanks om deze dan weer te kunnen afbouwen.

Wat bij mijn hengels opvalt zijn de donkere lijmnaden, ik gebruik een recorcinol-lijm, de meest duurzame lijm die er is.

Deze lijm is 100% watervast en extreem hittebestendig, niet zoals bijvoorbeeld bij epoxy-lijmen, die bij 80-90 gr. Celcius al week worden. Bovendien dringt deze lijm goed in het tonkin en geeft daardoor een superieure hechting, de tonkin zal breken, de lijm niet.

Deze lijm ben ik tegengekomen in vroegere jaren toen ik nog aan zweefvliegen deed, we lijmden daar de vleugeldelen mee, een betere aanbeveling voor deze lijm was er dus niet, ondanks de nadelen van de kleur  zal ik deze lijm dan ook blijven gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *