Historie…

 

Een paar bijzondere foto’s kreeg ik toegestuurd van Arjan, en daar zit een verhaal aan vast. Toen Arjan bij me op bezoek was om een hengel uit te proberen zaten we gezellig wat te keuvelen over van alles en vliegvissen in het bijzonder.

Arjan kende verschillende mensen uit het “wereldje” en één daarvan was mijn oude vriend Piet Stoop. Hij viste vooral in Schotland op zalm en woonde daar ook een tijd, mijn vrouw en ik zijn er dikwijls op visite geweest. Op weg naar de rivier de Helmsdale kwam je dan langs de cottage van Megan Boyd, de dame die van die mooie zalmvliegen kon binden, zoals de Willy Gunn.

Natuurlijk kocht je dan een paar van die vliegen, voor mij toen niet zo bijzonder, nu zijn het collector-items. Ik heb Arjan er één gegeven en hij heeft deze vlieg meegenomen naar zijn oorsprong. De ruïne die u hier ziet is de cottage van Megan, ze is al enkele jaren geleden overleden en het huisje staat nu op instorten. Vele zalmvissers hebben hun vangst aan deze vliegen te danken, wat nu overblijft is de historie….