Gewoon met een droog vliegje….

Op de beurs in Empel, afgelopen zaterdag, was het een komen en gaan van vliegvissers die op zoek waren naar iets wat ze nog niet hadden, maar zeker wel nodig hadden of wilden hebben, je kent dat wel. En dan sta je natuurlijk een beetje bij te praten over afgelopen seizoen en wat er dit jaar moest gaan gebeuren.

En als je dan voor de zoveelste keer eigenlijk hetzelfde verhaal hoort valt dat op. Velen (dikwijls wel wat oudere vliegvissers) hadden het erover dat de vliegvisserij zo aan het veranderen is en je tegenwoordig alleen nog met grote streamers met 8 of 9- lijnen  op hengels die geschikt zijn om bij polsstok-hoogspringen een medaille te winnen, op metersnoeken aan de gang moet.

En dan wordt er met geen woord meer gerept over de visserij op mooie blankvoorns of nog beter mooie ruisvoorns, en dit dan met een tweetje of drietje, en met een droog vliegje of een nimfje. Deze visserij is niet meer in beeld en zelfs het knopen van een droog vliegje op haak 18 is een vergeten vaardigheid aan het worden, jammer, heel jammer…..