Hengels

 

VINTAGE COLLECTION;

“FLYWEIGHT”, 7 ft. – #2/3, 2-delig

Deze hengel is een doorontwikkeling van de oude Flyweight. Niet helemaal tevreden met de vrij abrupte overgang van het werpgedeelte naar het gedeelte wat bij de dril wordt belast, heb ik de taper verder doorontwikkeld en gewijzigd. De hengel die daar uit kwam is afgelopen tijd stevig getest en aan de tand gevoeld en is met vlag en wimpel geslaagd! Wat een fijne lichte hengel is dit, niet voor de visserij op hard stromende rivieren en grote vis, maar voor het meest subtiele werk, zowel op een Eifel- of Ardennen beekje als in de Nederlandse polders. Zelf ben ik er mee op de Randmeren gaan vissen, wat een sport! Een hengel voor de liefhebber van ultra-licht vissen.

“MIDGE”, 7 ft. – #3, 2-delig

Voor de purist die met kleine vliegjes en nimfen vist, dit aan ragfijne leaderpunten, voor deze specialisten is er de “Midge”. Heeft genoeg in huis om zware forellen of vlagzalmen te kunnen drillen, maar met die zo noodzakelijke subtiliteit in de actie die de mogelijkheid geeft om licht te kunnen vissen, maar toch een uitstekend werpende hengel die ook langere leaders goed laat overslaan.

“FLEA”, 6,3 ft. – #4, 2-delig

Voor het betere kruip-door sluip-door werk, vissend op zwaar begroeide beekjes met mini vliegjes op bepaald niet mini vissen, daarvoor is deze hengel ontworpen. Deze hengel stelt u in staat om zonder moeite zowel 4 meter als 14 meter lijn te werpen en de vlieg perfect te kunnen presenteren, en dit met hetzelfde gemak als een langere hengel. Door de speciale taper heeft u de mogelijkheid de vis tijdens de dril kort te kunnen houden, zodat deze niet achter stenen of planten weg kan duiken.

“TROUT”, 7 ft. – #4, 2-delig

Een hengel die niet mag ontbreken in de collectie van een splitcane liefhebber, in deze hengel komen alle voordelen van splitcane bijzonder tot uiting. Subtiel werpen en presenteren zijn a.h.w. ingebakken. Gebouwd naar het voorbeeld van enkele fameuze Amerikaanse hengelbouwers als Everett Garrison en Jim Payne komen techniek en presentatie volledig tot hun recht.

“C.C. de FRANCE”, 7 ft. – #4, 2-delig

Deze hengel is in de collectie gekomen bij het 30-jarige jubileum als splitcane-bouwer enkele jaren geleden. Gebaseerd op een beroemde hengel uit de Hardy serie, door J.J. Hardy zelf ontwikkeld voor het precisiewerpen bij castingwedstrijden bij de castingclub de France in Parijs. Behalve precisiewerpen moest er ook afstandwerpen met dezelfde hengel gebeuren en ook daarin slaagde deze hengel met vlag en wimpel. Nu gebruiken we deze hengel voor wat verder werpen en drillen van wat grotere vissen, deze hengel laat u niet in de steek als het wat spannender wordt. Uitgevoerd met een reelhouder met eindcône en schuifring op een Cocobolo houten spacer.

 

“The MARVEL”, 7,6 ft. – #4, 3-delig

Een nieuwe aanwinst in de collectie, geboren uit het gemak van transport, maar uiteindelijk een hengel van uitzonderlijke klasse. Gebaseerd op de taper van een hengel van Hardy, uit de tijd dat daar nog uitstekende splitcane hengels vandaan kwamen. De basis van deze hengel is uit de dertiger jaren en je begrijpt niet dat er toen al van deze mooie, heel lichte hengels gebouwd werden. Hardy zelf noemde deze hengel dus “the Marvel”, het Engelse woord voor wonder en een wonder is deze hengel dan ook. Een heel zachte presentatie maar met genoeg body om ook een flink formaat vis te kunnen drillen.

“THE CLASSIC”, 8 ft. – #5,  3-delig

Voor de liefhebbers onder u die nog met zo’n fraaie klassieker gevist hebben met zo’n traditionele maar o zo fijne actie en daar met heimwee aan terug denken of voor hen die dit ook willen beleven is deze hengel gebouwd. Een hengel vol nostalgie, die u echter nooit in de steek zal laten. Een all-round hengel voor de visser die hem kan waarderen en begrijpen.

Ook de volgende hengel is verkrijgbaar, maar zit niet standaard in de collectie;

“Hunter”, 7,3 ft. – # 5, 2 delig