Flyfair

Zo, net de beurs van Empel achter de rug, het was weer erg gezellig en vele vliegvissers mogen begroeten. Het valt mij op dat er echt weer een groeiende groep vliegvissers belangstelling heeft voor een mooi splitcane hengeltje en eventueel ook een bijpassend (kunst)zijden lijntje. Ik was nog even bang dat ik zonder hengel weer naar huis moest, maar dat viel gelukkig nog mee.

Dat klinkt natuurlijk heel gek, maar de reden is dat over 2 maanden de Flyfair is en ik daar ook wat hengels wil laten zien, o.a. het prototype van mijn nieuwste creatie “the Hunter”. Deze hengel van 7,3 ft.- # 4/5 wordt in een “stealth” uitvoering gemaakt en afgelakt met een zijde-matte vernis met gebruneerde bussen en reelhouder delen. Hierdoor zijn er geen schitteringen te verwachten van zonreflecties.

Leon Janssen schrijft hierover in zijn boek “Wondervliegen 2”, een heerlijk boek over de klassieke vliegvisserij (leonjanssenart@hotmail.com). Leon heeft een schat aan ervaring in het vissen op schuwe, grote forel en vlagzalm en kent de klappen van de zweep om deze vissen te kunnen benaderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *