Eindelijk…….

Eindelijk was het zover. Na weken en weken van of slecht weer, of een te hoge waterstand of thuis te druk met werk was er nu de mogelijkheid om twee dagen naar de Eifel. En dan zit je na de reis van zo’n drie uur stampen op de Autobahn op het terras van een restaurant aan het water even bij te komen met een kop koffie.

Een vertrouwd gezicht, ik kom hier al jaren, maar toch zijn er details veranderd, hier een boom geveld, vermoedelijk omgewaaid in de storm, daar een heg gepland, en een stuk van die vervelende springbalsemien verwijderd.

De eerste dag moest ik er echt nog inkomen en heb de nodige vliegen in de bomen geparkeerd, later ging het weer beter en kwam de oude routine weer terug en de zenuwen weer tot rust gekomen. Omdat de omstandigheden ideaal waren werd het vervolgens een feestje. Veel vis gevangen aan een droge vlieg, een Buck Caddis op haakje 16, en de vis was in een opperbeste conditie. Het splitje stond voortdurend krom en ’s avonds zat ik na te genieten van wat ik nog steeds de mooiste hobby vind, vliegvissen.