Eindelijk….

Het heeft even geduurd, maar ik ben net terug van 2 dagen vissen in mijn geliefde Eifel. Veel vliegvissers vinden die Eifel maar niets en gaan naar verre vreemde oorden, maar voor mij is het aan de Kyll of Ahr nog steeds een heel fijne belevenis.

Door de hoge waterstand en koud, nat weer duurde het even voordat er een goede mogelijkheid was om te gaan, maar nu was het zover.

Ook nu weer ’s morgens gewoon koud, en moest er met een nimfje de bodem afgezocht worden om aan de vis te komen, maar ’s middags trok de bewolking op en brak de zon door. het leek wel of er een schakelaar werd omgezet, gelijk flinke activiteit van het insektenleven (BWO’s) en overal ineens stijgende vis.

En wat is er dan mooier om met een droog vliegje haak 18 op puntje 10/100 op “jacht” te gaan en een mooie vis te kunnen drillen, deze vis lag net voor een muurtje en de vlieg moest heel precies geworpen worden om drag te vermijden en als het dan allemaal lukt en je kunt de vis verleiden om te stijgen, wat hebben we toch een mooie hobby.

Petri Heil voor deze zomer en veel spannende momenten gewenst.