Een mooi stel……

Hier een foto van twee vliegenhengels, zoals ik die nu klaar heb.

De linkse is de “Vintage”, die had ik al even, de rechtse is de nieuwe flamed finish, ik heb hem de “Duke” genoemd. Eerder had ik het idee om hem de “Aristocrat” te noemen, maar dat bleek een te lange naam om hem mooi schuin op de blank te kunnen schrijven.

Deze twee hengels hebben dezelfde taper en zijn gemaakt om heel precies een droog vliegje of klein nimfje te kunnen presenteren. Omdat ik met vismaat Jaap veel vis op relatief kleine beekjes in de Eifel en Ardennen was er de behoefte aan een hengeltje dat ook op korte afstand zuiver kon werpen, en dan bedoel ik van zo’n drie tot 6 meter afstand. Met een passende leader, lijn en deze hengels met hun speciale taper lukt dit wonderwel. Ik hoop op een mooi seizoen en wens u dat ook.