Delivery-power

kyll-4-1

Van een vliegenhengel wordt verwacht dat hij (of zij) er voor zorgt dat zowel de lijn, de leader als de vlieg keurig netjes in 1 lijn liggen bij de presentatie en dat de vlieg niet hard op het wateroppervlak komt, maar als een pluisje neerdaalt.

Eigenlijk moet het dus zo zijn dat als je de vlieg strak op het water wil kletsen je daar echt moeite voor moet doen. wat is het dan een genot om met een moderne splitcane hengel te vissen, liefst met een (kunst)zijden lijn en leader, waarbij een mooie rechte en zachte presentatie gewoon vanzelf gebeurd.

Door de combinatie van de massa van de hengel en de tapering van met name het topdeel kan iedereen een goede worp maken en hoef je niet erg precies te zijn met de stops voor en achter in je worp, dit doet de hengel wel voor je. Dit verschijnsel wordt door geoefende carbonhengel-werpers dikwijls niet ontdekt en moeten zij hierop geattendeerd worden.

Dan gaat er ineens weer een hele wereld voor hen open, en natuurlijk hebben ze gelijk als de discussie dan gaat over die “oude” splithengels van 40-50 jaar geleden. Met die hengels ligt dat heel anders en moet er technisch heel goed getimed worden, nu niet meer. Kom maar eens proberen, u zal aangenaam verrast worden!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *