Datum

Voor mij is de 15e Maart altijd een speciale datum, dan gaat de visserij in Duitsland weer open en mag ik weer naar de Eifel toe. Zo’n ruim 35 jaar geleden ging ik met mijn toenmalige vismaat “Nagel” altijd gelijk het eerste weekend na de 15e naar de Kyll toe om de eerste vissen van het seizoen te vangen.

Dat was altijd een heel avontuur in dit pre-computer tijdperk, je moest maar afwachten hoe de waterstand was, en vooral hoe het weer was. We hebben wel eens met de sneeuw nog op de kant staan vissen. de vissen zelf zaten dan dikwijls nog onder de bloedzuigers.

En dan ging de visserij op 15 Oktober weer op slot, wat was zo’n zomer snel voorbij, later toen we met een clubje zelf een stuk pachten ging het al weer beter, toen visten we door tot 15 December met mooie vangsten van de vlagzalm. Gouden tijden, ja, oudere mensen hebben het altijd over vroeger, maar in dit geval was echt alles beter daar.

Wat blijft zijn de mooie herinneringen, en ik wens u toe dat dit voor u ook zo zal zijn, dat er mooie herinneringen zijn of dat u bezig bent deze te maken, Petri Heil.